+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: Jak wrzucić wykres na forum

Super Moderator Avatar Renton_DM

Jak wrzucić wykres na forum

Jest to bardzo proste. Podczas zakładania nowego tematu bądź pisania postu należy wybrać z menu button "spinacz" - załączniki.
    Otworzy się nowe okno pop-up "Zarządzanie załącznikami", z którego trzeba wybrać opcję "Dodaj pliki". Następnie "Select Files" - wskazać plik graficzny. Po wczytaniu pliku na konto uczestnika forum wybieramy "OK".

Plik, który chcemy aby było dodany do naszego wpisu powinien być widoczny w oknie "Zarządzanie załacznikami" w części "Załączniki"

PS. Dodawanie plików jest także zobrazowane w filmie "Jak korzystać z Forum"

Junior Member

Zapisywanie w ispagu

Nie da się zapisać w ispagu wykresu. Po kliknięciu na "zapisz" ispag przez chwilę myśli, wyświetla napis, że zapisał i nie zapisuje... no przynajmniej nie na moim kompie, może gdzieś na serwerze? Próbowałem innych ispagów (np. bossa.pl) i tam działa, ale niestety nie mają równie nowej wersji ispaga co tutaj.

Zróbcie coś z tym zapisywaniem, dziękuję.

Super Moderator Avatar InfoTrader

Klikając w dyskietkę zapisujesz konfigurację panelu (ustawienia pasków narzędzi, ilość wskaźników na wykresie, średnich) jeśli chcesz zapisać to co narysowałeś (linie, zniesienia, napisy) klikasz zapisz analizę jak na obrazku, aby ją wyświetlić np. po wylogowaniu i ponownym zalogowaniu klikasz otwórz analizę jak na załączonym obrazku.
    Mam nadzieję że pomogłem. pozdrawiam

Aha polecam drukowanie do pliku za pomocą Bullzip Bullzip.com - Free PDF Printer i wybór zapisu jako jpg wychodzą bardzo ładne obrazki.
    Ostatnio edytowane przez InfoTrader ; 17-06-2010 o 19:08

Jeszcze słowo na temat tworzenia wykresów i wrzucania na forum.
    ściągamy bullzip z FREE PDF Printer instalujemy.

Następnie w ISPAGU Notowania gie rysujemy na wykresie wybranej spółki to co chcemy pokazać innym użytkownikom na forum.
    Klikamy znaczek drukarki w lewym dolnym rogu. Wyświetla się okno:

jeśli poprawnie zainstalowaliśmy bullzip wyświetli się do wyboru- wybieramy. Pojawia się kolejny okno:

domyślnie zapisuje jako pdf wieć musimy wybrać .jpg, wskazać gdzie ma nam zapisać na dysku i zapamiętać tą lokalizację

Następnie na forum odpowiadając na post wybieramy zaawansowaną edycję wyświetla się okno:

Klikamy w ikonkę spinacz/załącznik i wskazujemy lokalizację pliku jpg na naszym dysku (tam gdzie go wcześniej zapisaliśmy za pomocą bullzip.
    I nasz post wzbogacony jest o WYKRES KTÓRY ZASTĘPUJE TYSIĄC SŁÓW

Junior Member

Cytat Napisał InfoTrader Zobacz post
    Klikając w dyskietkę zapisujesz konfigurację panelu (ustawienia pasków narzędzi, ilość wskaźników na wykresie, średnich) jeśli chcesz zapisać to co narysowałeś (linie, zniesienia, napisy) klikasz zapisz analizę jak na obrazku, aby ją wyświetlić np. po wylogowaniu i ponownym zalogowaniu klikasz otwórz analizę jak na załączonym obrazku.
    Mam nadzieję że pomogłem. pozdrawiam
    Wiem jak to powinno działać, bo gdzie indziej mi działa, ale tutaj nie
    Może ma to związek z tym, że pod linuxem te wykresy odpalam? Gdzie indziej tworzył mi się po prostu automatycznie katalog .ispagpro w katalogu głównym i tam było wszystko zapisywane. Tutaj nic się nie tworzy

U mnie się zapisuje tak jak mówisz w katalogu .ispagpro ale mam Windows XP. Ciężko mi się wypowiadać za producenta jak w nowej wersji rozwiązał działanie na Linuxie.

Junior Member

Właśnie przetestowałem firefoxa i działa!
    Pod operą coś mi się chrzani, dziwne...
    No w każdym razie to raczej nie wina ispaga ani infoinwestora, sorry za zawracanie głowy.

+ Odpowiedz na ten temat

Uprawnienia