+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Temat: Automatyczny system transakcyjny

Junior Member

Automatyczny system transakcyjny

Używacie jakichś systemów, piszecie wskaźniki? Jak go testujecie? Czy macie jakieś doświadczenia w pisaniu czegoś podobnego?

Napisałem pracę dyplomową na ten temat, teraz zastanawiam się czy są szanse to sprzedać gdzieś, albo czy praca w takiej branży w ogóle się opłaca...

Super Moderator Avatar InfoTrader

Witaj
    Tak, używamy, z pisaniem już trudniej może byłbym zainteresowany, pisz na piotrg@infoinwestor.pl

Kilka lat temu spędziłem dużo czasu nad robotami ale bez oszałamiających efektów dlatego zapał mi opadł ale może w tym czasie się coś zmieniło i mnie zaskoczysz...

DJ
    DJ jest nieaktywny
    Senior Member

Cytat Napisał siadajpan Zobacz post
    Używacie jakichś systemów, piszecie wskaźniki? Jak go testujecie? Czy macie jakieś doświadczenia w pisaniu czegoś podobnego?

Napisałem pracę dyplomową na ten temat, teraz zastanawiam się czy są szanse to sprzedać gdzieś, albo czy praca w takiej branży w ogóle się opłaca...
    Osobiście uważam, że w Polsce w tym temacie jesteśmy "daleko od szosy", żeby nie napisać "daleko za murzynami".
    Ta branża się u nas rodzi.
    Pytanie jest takie, czy chcesz sprzedać swoja prace dyplomową czy robota?

Junior Member

Zastanawiam się czy jest sens czekania na inwestorów, którzy zlecą mi napisanie jakiegoś systemu dla nich, bo stwierdzam, że sprzedaż działających systemów jest raczej nieopłacalna bo skoro działa to czemu sam na nich nie gram?
    Szukałem jakichś stron gdzie można kupić takie roboty, możecie mi przybliżyć jakoś ten temat? Skąd i za ile można takie coś kupić? Na jakiej zasadzie działają takie roboty?
    i czy są gdzieś firmy zatrudniające programistów piszących takie oprogramowania...
    Ostatnio edytowane przez siadajpan ; 15-09-2011 o 21:36

Moderator Avatar Nikkei_Banzai

Piszesz troszkę chaotycznie-napisałeś pracę dyplomową i chcesz ją sprzedać ? ;-).Jak pisze DJ-jeśli chcesz sprzedać system w polsce...to nie bardzo masz o czym myśleć.Nasz rynek jest na etapie wczesnych lat 90,skrajnie niska płynność powoduje że nikt kto szanuje własne pieniądze tutaj nie będzie go stosował.O infrastrukturze nie wspomnę.Pytanie ,,skoro działa to czemu sam nie grasz a tylko sprzedajesz ?'' jest zadawane przez początkujących-każdy system musi działać przez dłuższy czas i nawet jesli jest dobry to ma swoje gorsze okresy.Często też pojedynczy gracz startuje z nim z małym kapitałem-rozszerzając bazę klientów przyspieszamy jego rozwój maksymalizując zysk i efekt.
    Jak można wywnioskować jesteś więc początkujący-polecam ci więc grupy na Linkedin jak Automated Trading Strategies,Electronic Trading Group i im podobne gdzie podobne tematy i propozycje są dyskutowane.Polska na tym polu nie istnieje-i to pomimo tego że mamy dobrych programistów (sic !),co jest z pewnością winą słabości GPW-każdy zaczyna u siebie najczęsciej...

DJ
    DJ jest nieaktywny
    Senior Member

Walczę z uzyskaniem jakości modelowanie w MT4 na poziomie 99%.
    Na razie przegrywam.
    Ktoś pomoże?
    stosuje się wg poleceń Tick data - 99% jako.
    skomplikowane to jest niestety..

DJ
    DJ jest nieaktywny
    Senior Member

Cytat Napisał siadajpan Zobacz post
    Zastanawiam się czy jest sens czekania na inwestorów, którzy zlecą mi napisanie jakiegoś systemu dla nich, bo stwierdzam, że sprzedaż działających systemów jest raczej nieopłacalna bo skoro działa to czemu sam na nich nie gram?
    Szukałem jakichś stron gdzie można kupić takie roboty, możecie mi przybliżyć jakoś ten temat? Skąd i za ile można takie coś kupić? Na jakiej zasadzie działają takie roboty?
    i czy są gdzieś firmy zatrudniające programistów piszących takie oprogramowania...
    Jasne, że nie ma sensu czekania na inwestorów. Sami do Ciebie nie przyjdą.
    Zawsze możesz dać ogłoszenie o swoich usługach np. tutaj Forum - Programowanie
    Napisałeś pracę dyplomowa a nie wiesz na jakiej zasadzie działają roboty?
    Sprzedaż systemów jest opłacalne, ale tylko wtedy gdy handel obejmuje cały świat wraz z serwisem.
    Poszukaj info o komercyjnych robotach na platformę MT4, ceny są różne, max do 1 tys. $
    Przykład komercyjnego robota.Fx Combo-EA :: HOME

Super Moderator Avatar Renton_DM

W tym temacie jestem słaby, o od niedawna zacząłem zabawę w systemy. Tu podziękowania dla DJ za udostępnienie jednego z robotów. Na poczatku powiem szczerze, że sceptycznie podchodza do wszystkiego co jest automatyczne (chociaz na rynku działam tak jak pokazują setupy - jednak nie zawsze jestem IN, traktuję poważnie jeszcze warunki subietkywne). Wyłaczenie czynnika ludzkiego, do którego głównie odnosza sie argumenty "za" dla automatów, ma jedną podstawową wadę - pisane są przez ludzi którzy reprezentują okres poziom akwersji do ryzyka. I jestem zdania, że nie kazdy może zaakceptować np. poziom maksymalnego obsunięcia kapitału w realu - bo nie wytrzyma.

+ Odpowiedz na ten temat

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia