Witajcie, przedstawiam najnowszy NAT
"W poprzedniej analizie technicznej WIG 20 napisałem, że niebawem powinniśmy być świadkami walki o 2500 pkt. Okazało się, że rzeczywiście na rynku nie zrobił większego wrażenia opór, jakim było zniesienie 61,8% ruchu spadkowego z okresu kwiecień – czerwiec 2010. Prawdziwa jatka zaczęła się właśnie przy wspomnianej powyżej wartości.
Na przestrzeni ostatniego tygodnia byki wielokrotnie próbowały się ponad nią wybić, lecz za każdym razem niedźwiedzie skutecznie odpierały ichniejsze ataki. Stronie podażowej udało się nawet w piątek zepchać indeks w okolice 2450 pkt., ale w tym samym momencie popyt ruszył do kontrataku. Udało mu się nawet wykreślić pro wzrostową formację młotka (zielona strzałka), która rodzi dobre rokowania na najbliższych kilka dni.
W przeciągu najbliższego tygodnia spodziewam się kolejnego podejścia pod 2500 pkt. Tym razem zakończonego skutecznym przebiciem ponad tę wartość. Nie wydaje mi się jednak aby owe uderzenie wyprowadziło indeks ponad szczyt z 15 kwietnia bieżącego roku, czyli 2619,13 pkt.
Według mnie, potencjalny zasięg wzrostu to poziom 2550 pkt. Jeżeli rynek jest silny, to niewykluczone, że kurs może zbliżyć się w okolice 2600 pkt. (teoretyczny zasięg wzrostu, wynikający z formacji odwróconej głowy i ramion). Niemniej pierwsza wartość wydaje mi się być zdecydowanie bardziej realna.
Najbliższym wsparciem jest minimum wspomnianej formacji młotka, czyli wartość 2449,24 pkt. Z kolei najsilniejszym oporem jest szczyt z 27 lipca – 2507,21 pkt."

LinkBack URL
About LinkBacks
Odpowiedź z Cytatem