+ Odpowiedz na ten temat
Strona 39 z 130
PierwszyPierwszy ... 29 37 38 39 40 41 49 89 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 381 do 390 z 1297

Temat: FW20- kontrakty terminowe

DJ
    DJ jest nieaktywny
    Senior Member

no nic, trzeba zmykac z S
    stopa bezrobocia co prawda była zgodna z prognozami ale w stosunku do poprzenidego miesiąca zwiekszyła się o 0,1%. Tego sie spodziewałem, ale niespodziewałem sie takiej reakcji rynku wystrzałem w górę.
    Ale skoro doświadczeni koledzy sie mylą to ja też poproszę o usprawiedliwienie
    Ostatnio edytowane przez DJ ; 03-09-2010 o 16:31

DJ
    DJ jest nieaktywny
    Senior Member

Trzymać S czy wywalać?

Senior Member

może to tylko przypadek bo spodziewałem się zejścia ceny ale RSI w tym zamieszaniu odznaczył fale korekty

Super Moderator Avatar InfoTrader

DJ tak jak cały czas pisałem na rynku rządzą byki, więc korekty należy wykorzystywać do dobierania pozycji długich L. Nie ma co stawać przeciwko rynkowi.
    Na korektach można coprawda zarobić ale równie dobrze stracić bo prawdopodobieństwo jest po stronie głównego trendu. Graj z rynkiem nie przeciwko niemu.
    Ostatnio edytowane przez InfoTrader ; 03-09-2010 o 17:28

Moderator Avatar Nikkei_Banzai

Jako że po fakcie łatwo jest się mądrzyć to skorzystam z okazji .Jeśli na twoim obrazku Infoinwestor przesuniemy falę 4 i rozszerzymy ją tam gdzie jest piąta- to teraz piąta wychodzi idealnie tak jak miałem na mysli- długa i euforyczna od 6100 do 6180-a teraz mieliśmy korektę AB i może jeszcze brakuje C ;-)

Super Moderator Avatar InfoTrader

Dobrze powiedziane, że po fakcie jest łatwiej. Cała sztuka polega na przewidzeniu tego co się stanie w przyszłości i z jakim prawdopodobieństwem. Łatwo jest zanegować ale trudniej podać alternatywne oznaczenie .
    Faktem jest, że podczas wzrostu trzeba skupić się na wsparciach a nie na szukaniu szczytu, ewentualne korekty wykorzystywać do dobierania. I tyle. To takie proste

Senior Member

Mądrzyć to się można przy obieraniu ziemniaków ,czy oby nie za kwadratowe. Na wykresach nie powinno być paradoksów, choćby mądrzenie się po fakcie a raczej logiczne wytłumaczenie sytuacji z której w trakcie gry za dobrze nie wybrnęliśmy daje nam naukę na przyszłość i branie podobnych zagrywek pod uwagę.Nikkei niedawno wrzucił wykres po fakcie czyli nieużyteczny, ale coś na tym wykresie dostrzegłem co mi będzie pomagało w przyszłości i nie mam pretensji.

DJ
    DJ jest nieaktywny
    Senior Member

Dla tych, co chcą w sposób przystępny w postaci filmów poznać teorię Fal Ellliotta.
    Poniższego linka wklejam tutaj, bo w forum, tematu szkoleń nie ma.

Fale Elliotta

Mam nadzieję, że komuś się przyda.
    Mnie, do poznania tej teorii, zachęcają wypowiedzi osób piszących w tym temacie, których pozdrawiam.

Junior Member

Witam, to moj pierwszy post na forum i mam nadzieje, ze nie ostatni
    Chcialem odniesc sie do fal elliota. One sa, one dzialaja, ale aby przewidziec ich przyszle ruchy warto opierac je o "stelaż". Pozwala on na ich wlasciwe liczenie Tych, ktorzy wiedza o co cho, pozdrawiam ;D

Junior Member

pasjonująca sesja

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 39 z 130
PierwszyPierwszy ... 29 37 38 39 40 41 49 89 ... OstatniOstatni

Uprawnienia