+ Odpowiedz na ten temat
Strona 89 z 131
PierwszyPierwszy ... 39 79 87 88 89 90 91 99 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 881 do 890 z 1306

Temat: FW20- kontrakty terminowe

Senior Member

kolego zinger dzięki za wyręczenie...
    ps. handluje na interwale 5M zgodnie z trendem na 1H także moje poziomy zysku to +13pkt +21pkt +34pkt na pozycji bez względu na sytuacje na rynku. W tym wypadku zbiegło się to z wsparciem fibo niemniej zasady zarządzanie pozycją nie ulegają zmianom.
    uważam iż dużo częściej i łatwiej skasować +34pkt niż wyczekiwać ruchów ponad 54 pkt.

Member Avatar zinger

Ma ktoś pomysł co do zasięgu?

Moderator Avatar Skarabeusz

Według mnie to już raczej koniec spadków, choć byczkom ciężko się będzie wspinać na tej ścianie strachu. Wsparcie wyliczyłem na 2643, obaczymy. Tak widzę falę 5 w skali 15 min

DJ
    DJ jest nieaktywny
    Senior Member

Cytat Napisał Skarabeusz Zobacz post
    Według mnie to już raczej koniec spadków, choć byczkom ciężko się będzie wspinać na tej ścianie strachu. Wsparcie wyliczyłem na 2643, obaczymy. Tak widzę falę 5 w skali 15 min
    Cześć,
    czy potwierdzeniem, że na 2646 był dołek, będzie wyjscie cen powyżej fali 4 b czyli powyżej ok. 2665?

Szczyt fali 4 był na 2719 i tam ewentualnie na krótki okres można wziąć L, ty piszesz o podfali 4 w impulsie fali 5, a tu jest duże ryzyko do gry na L. Już lepiej na wyższym interwale poczekać na wykręcenie dywergencji i ewentualnie 1 pozycją zagrać spekulacyjnie.

Super Moderator Avatar InfoTrader

Skarabeusz raczej takie oznaczenie widziałbym na wykresie (czwarte falka jako korekta pędząca) bo jako abc oznacza się korekty.
    Attached Images

Cytat Napisał zinger Zobacz post
    InfoTrader mam pytanie odnośnie kanału trendu. Zgodnie z teorią jeśli fala 4 nie dojdzie do lini (przesuniętej równlolegle, która jest skutkiem połączenia wierzchołkówfali 1 i 3), to powinno się stworzć modyfikację (połączenie fali 2 i 4) i tą linię przesunąć równolegle do wierzchołka 3. Ty nie robisz tego z doświadczenia?
    Jest to zdecydowanie narzędzie pomocnicze i czasami na to zerkam ale mocy decyzyjnej nie ma

Ok, słuszna uwaga, potraktowałem to jako klasyczne abc. Czy nie uważasz że wyjście powyżej 4 podfali fali 5 to nie za szybko na L? Na tym poziomie prawdopodobnie wykręcą dywergencje, ale tu wziąłbym dopiero spekulacyjnie pozycje, a powiększył po przekroczeniu 2686 jak choć zrobią większy swing niż fala 4, co ty na to?

to zależy od nastawienia
    Najbezpieczniej to nie grać na L teraz tylko wyczekać odbicie i ponownie zająć S po korekcie w górę
    A jeśli grać spekulacyjnie L to trzeba pamiętać o ryzyku ale nie ma co czekać, wyjście powyżej 2665 tu L z 20 pkt stopem! Z oczekiwaniem że to tylko korekta w górę.
    Pytanie czy gra warta ryzyka

wydaje się ze pierwsza falka korekty w górę-a została zrobiona

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 89 z 131
PierwszyPierwszy ... 39 79 87 88 89 90 91 99 ... OstatniOstatni

Uprawnienia