Najciekawszy z indeksów, brak luk i szarpania jak na innych, widoczna struktura korekty+zniesienie+świeca odbijająca.
Wszystko to powoduje że warto zainteresować się spółkami z NC.
Czas zwrócić uwagę na spółki z NC. Indeks pokazuje siłę powoli zawracając. Wybił opór w postaci wakacyjnych lokalnych szczytów 57 pkt. Analiza techniczna podpowiada, że może dojść do 60 pkt (wynika to z wysokości formacji podwójnego dna)
Pod szczytem. Jest szansa na ukształtowanie swingu korekcyjnego, który da miejsce dla zlecenia stoploss w przypadku wybicia wiosennego maksimum zwyżki. Poprzednia większa korekta wskazała punkty aktywacyjne oraz obronne.
NCI w ciekawym miejscu, od dwóch tygodni bardzo wąska korekta więc powoli zbliża się czas rozstrzygnięcia. Ze względu na układ wskaźnika bardziej prawdopodobnym rozwiązaniem jest wybicie góra i rozbudowanie impulsu co daje ok 10% potencjału wzrostu.
Pod uwagę należy wziąć również wybicie dołem. W tym przypadku mogłoby dojść do korekty widocznego impulsu zaznaczonego ciągłą fioletową linią.
Natomiast niezależnie od sytuacji na indeksie zapewne zawsze znajda się perełki na kilkudziesięcio procentowy wzrost.
Po impulsie z dołka 2009 roku indeks NCI przebywa w konsolidacji kreśląc (jak dla mnie) korektę pędzącą. Obecnie mamy albo skończoną falę C (5 fal) albo brakuje jeszcze ostatniej falki 5 w strukturze (co nawet dobrze by się wpisywało w układ bo nowy dołek mógłby być zrobiony na dywergencji wskaźnikowej). Na wykresie jest tylko korekta bo ona mnie najbardziej interesuje. Wstępny sygnał kupna to wyjście ponad 59 pkt. Tak czy inaczej indeks rynku alternatywnego wygląda dobrze i teraz pozostaje wyłowić perełki
EDIT: szybka analiza spółek z NC z obrotem powyżej 100k PLN każe zwrócić uwagę na: SOBET, DIRECTES, DENTAMED, AZTEC
Ostatnio edytowane przez Renton_DM ; 03-04-2011 o 22:00
Zaangażowanie funduszy na rynku NewConnect wzrosło w 2010 czterokrotnie. Na koniec 2010 w portfelach funduszy znajdowały się akcje 37 spółek warte łącznie ponad 216 mln zł, czyli ponad 4 proc. kapitalizacji tego rynku - portal Analizy Online.
Jak wynika z komunikatu do 14 towarzystw, które lokowały na tym rynku od dłuższego czasu, dołączyło 7 kolejnych, a jedno się wycofało. Wśród nowych funduszy były m.in. Union Investment TFI oraz TFI PZU, który ulokował aktywa m.in. w prawa do akcji Kujawskich Zakładów Poligraficznych Druk-Pak.