Wydaje mi się, że na DAX-future skończyliśmy 5-falową strukturę spadkową w piątkowy wieczór. Wykresy poniżej (wykres po lewej przedstawia całą strukturę od szczytu na 6100, wykres po prawej przedstawia strukturę samej fali (5) na niższym interwale).
Mogą się rodzić co do powyższego wątpliwości, jako że USA wygląda sporo mniej czytelnie, ale jak to zwykle bywa - o wszystkim rozstrzygnie rynek. Póki co geometria struktury i charakter piątkowego odbicia skłaniają mnie ku tej wersji.
Ostatnio edytowane przez InfoAdministrator ; 21-06-2010 o 10:27
Ładnie rozpisane
Też się zastanawiałem czy tego tak nie rozpisać jednak popatrzyłem na wykresie na 1H na AO tzw Elliot oscilator
Potwierdzenie że jesteśmy w 3 niestety dopiero gdy oscylator wyjdzie poniżej poprzedniego dołka
Czyli na chwilę obecna obie wersje w grze
Prosiłbym tylko o wytłumaczenie wykresu ostatniej falki w dół bo tam 5w5 jest oznaczone na przedostatnim dołku?
DAX zazwyczaj czytelniejszy w analizach pokazuje brak jeszcze jednej fali spadku oznaczonej jako C. Wyhamowanie spadków na oznaczonym poziomie pozwoli oczekiwać kolejnej fali wzrostów.
Znów jak wyżej-sytuacja rozwija sie zgodnie z planem,ciekawe czy niedzwiedzie w końcu cokolwiek osiągną,jeśli nie to poziomy docelowe są kilkaset punktów wyżej...
Niedzwiedziom po 8 sesjach wzrostowych wreszcie coś się udało,ale nie wiele to zmienia w obrazie technicznym-póki co to tylko korekta,choć co poniektórzy będą widzieli podwójny szczyt ładnie komponujący się z potencjalną formacją RGR na indexach w USA ;-)
Dług publiczny Niemiec wynosił w końcu marca 1,711 biliona euro czyli był o 19,4 mld euro i 1,1 proc. wyższy niż kwartał wcześniej - poinformował w poniedziałek Federalny Urząd Statystyczny