-
Literatura dla poczatkujacego
tj w temacie , mozecie polecic ksiazki godne uwagi o tematyce gieldowej (dla poczatkujacego) ? z gory dziekuje
-
Junior Member
Cześć , już gdzieś tam w podobnym temacie pisałem pod pseudonimem Krulewna jakie mam książki do AT, ale ostatnio wpadły mi książeczki Marcina Krzywdy , są niegrube i dobrze napisane. W wersji pdf na sciągaczach są raczej niepełne bo brakuje połowę stron. Osobiście mam "GPW III - Kontrakty terminowe i opcje w praktyce" i "GPW IV - Analiza techniczna w praktyce" , książki są w formie zrozumiałej pigułki wiedzy więc trudno się w nich zagubić . Chyba wydają się niedrogie za cały komplet dla początkujących , na dole link do księgarni .
Ebooki napisane przez Marcin Krzywda
Ostatnio edytowane przez Anatoli ; 04-12-2010 o 14:41
-
Junior Member
Witam,
Przede wszystkim, Wesolych Swiat i Happy New Year 
Analiza Techniczna - Forex - Poczatkujacy
Jakie ksiazki byscie polecali ktore zarazem latwo jak i dokladnie wprowadza mnie w podana wyzej, przeze mnie, tematyke. Chcialbym poznac najbardziej wykorzystywane techniki (teorie), tj. Teoria Dowa, Fibonacci, itp. itd. Rozpoznawac kiedy zaczyna sie konsolidacja i na jak dlugo mozna w niej grac. Jak rozpoznawac trendy. Po prostu potrzebuje ksiazek ktore jasno i logicznie to wszystko wytlumacza, to co wymienilem i jeszcze wiecej rzeczy o ktorych nie wpspomnialem, bo pewnie o nich wogole nie wiem, a sa wazne i niezbedne. Dobrze by bylo zeby ksiazka tez zawierala praktyczne przyklady z zycia wziete (wykresy). Jesli ktokolwiek zna ksiazki ktore pasuja choc troche do moich 'wymagan' prosilbym o podanie tytulu ew. link do ksiazki. Dziekuej z gory
Wesolych!
-
Witam,
osobiście książkę jakią polecam na początek to "Zawód Inwestor Giełdowy" A. Elder;
-
Super Moderator
-
Moderator
Gdyby ktoś szukał dobrych książek na początek to dysponuję takowymi pozycjami :
John Murphy Analiza Techniczna rynków finansowych
127 z
Miedzyrynkowa analiza techniczna
Mi
John Hull Kontrakty terminowe i opcje
Kontrakty terminowe i opcje - Hull John - Makler - ksi
Jack Schwager Mistrzowie rynków finansowych
Mistrzowie rynk
Systemy Transakcyjne Sekrety mistrzów
Joe Krutsinger: Systemy transakcyjne. Sekrety mistrz
Wszystkie książki w stanie idealnym chętnie odstąpię za dużo niższą cene niz w księgarniach
Uprawnienia