Agencja Bezpieczeństwa Wewnętrznego zatrzymała siedem osób, w tym trzech pracowników Ministerstwa Środowiska w związku z korupcją przy udzielaniu koncesji na gaz łupkowy. "Puls Biznesu" ustalił, że wśród zatrzymanych jest m.in. Wiesław S., prezes Siluriana z grupy Petrolinvestu.
Coś się musi dziać w biznesie, poza tym, tak jak piszesz co roku wypływają pozytywne informacje. Pewnie nie inaczej będzie w 2012. Już się ruch zrobił na forum parkietu, a to dopiero początek naganiania.
Nadal szansę ma Petrolinvest. Konsolidacja w miejscy trwa już 6 tygodni i jeśli papier był akumulowany to warto być w ruchu, który ewentualnie wykona. Jeśli okaże się, że to była dystrybucja, to umieszczony w rynku stop loss uchroni nas przed zbyt bolesnym czasowym zmniejszeniem wartości naszego kapitału.
No i jak tam gdzie się szykujecie na petrola coś się kręci KOV może i pojedzie Petrol no no szanse są pytanie czy przebije 2.80-2.82 potem powinna już ruszyć maszyna na 3,00 psychologia !!!!!!!!!!!!
Również zainteresowałem się spółką i rzeczywiście szanse są na zmianę trendu jeszcze tak blisko nigdy chyba nie była spółka do możliwej zmiany według mojej analizy do zmiany trendu potrzeba przebicia 5.50 tu jest linia trendu spadkowego oczywiście żeby do tej ceny dojść nie należy zapominać o innych oporach ale tak blisko przełamania Lini trendu spadkowego spółka jeszcze chyba nie była. Obecnie 2.82 pierwszy lekki opór w razie przebicia następny 2.95 3.05 w razie silniejszego ruchy w górę 3.20 powinno spokojnie zostać przebite 3.45 - 3.60 już będzie tylko pogonią do opanowania 4 zł jeśli chodzi o wsparcia w zasadzie spółka nie ma takiego pojęcia gdyż ta spółka jak wiemy od początku notowań nie ma dna...i oby w końcu się go dorobiła na obecnym poziomie 2zł z groszami pozdrawiam i udanych zakupów moja rekomendacja wchodzić jak coś się zacznie dziać !!!!!!!
Dołożę swoją perspektywę.
Patrzę w bliższym okresie a tu szansa na wzrost na fali 3 pod warunkiem szybkiego wybicia w górę 2,78 (stop 2,66). Wówczas faktycznie byłaby szansa na zmianę tendencji jeśli budowany byłby impuls wzrostowy gdzie kończymy obecnie falę 2 i czekamy na mocny wzrost w ramach fali 3.
Przeszkadza w chwili obecnej zarówno momentum godzinne jak i dzienne co może przynieść przedłużenie wahań na obecnych poziomach, dlatego konieczna dalsza obserwacja i dostosowanie strategii do zmieniających się cen.