+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 4
1 2 3 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Temat: [pbg]: Pbg

Junior Member

[pbg]: Pbg

Jak narazie spółka utrzymuje poziom 211,50 i krąży między 213,214. Ciekawe czy cos pokaże w najbliższych 3 może 4 sesjach
    Ostatnio edytowane przez InfoAdministrator ; 08-09-2010 o 08:23 Powód: zmiana przyporządkowania watku

Senior Member Avatar Stockholder

Chaotyczne ruchy na spółce. Wyjście ponad poziom 235 zł powinno coś zmienić. Dlatego trzeba obserwować.

Super Moderator Avatar Renton_DM

Wybicie linii trendu spadkowego, powrót do wsparcia (poprzedniego oporu) i ponowny wzrost. Oczekiwanie na ponowną zwyżkę z pokonaniem ostatniego szczytu. Wykres w układzie tygodniowym.
    Attached Images

Senior Member Avatar KKamil

Parkiet pisze na stronie internetowej, że PBG kupuje Aquę. Maksymalnie 32 zł za każdą akcję poznańskiej Aquy zapłacić będzie mogło PBG (aktualna cena papierów notowanej na NewConnect spółki to 29,5 zł). W piątek zgodę na przeprowadzenie transakcji wyraziła rada nadzorcza giełdowej firmy.

Senior Member Avatar PawelB

Kurs blisko dołka z jesieni 2008 roku!. Teraz decydują się losy spółki, tak mi się wydaje.Bo jeżeli przekroczymy ten poziom w dół to można mysleć o poziomie docelowym 100zł jako równość fal - korekta prosta. Trzeba obserwować.

Member

PBG zawiesiło negocjacje w sprawie sprzedaży hiszpańskiemu OHL dwóch spółek zależnych: Hydrobudowy Polskiej i Aprivii. Kurs dołuje i jest najniższy od pięciu lat. Zarząd wielkopolskiej grupy poinformował, że rozmowy tymczasowo zawieszono z uwagi na "znaczącą różnicę pomiędzy aktualną wyceną rynkową Hydrobudowy Polska a uzgodnioną ceną transakcji".

We wrześniu ub. r. strony poinformowały o rozpoczęciu rozmów w sprawie przejęcia przez OHL 51 proc. udziałów w HBP i dodatkowo 50,1 proc. akcji Aprivii (ta spółka nie jest notowana na GPW). Wówczas kurs HBP wynosił 3,49 zł. Dziś wynosi 2,12 zł. Strony ustaliły, że wycena na potrzeby transakcji sięgnie 4,01 zł.

Chyba rynek nie za dobrze przyjął informacji o transakcji. Takie są konsekwencje krótkowzrocznego myślenia prezesa. Sprzedaż akcji PBG, sprzedaż akcji spółek zależnych... kasa częściowo poszła do kieszeni, ale skutki dla portfela też są. Lawinowo spada wycena. Przypomina mi się sprawa Vistuli i reakcja rynku na działania... brak aprobaty do takich działań jest od razu widoczna w cenach.

Senior Member Avatar Stockholder

Przyglądałem się wykresowi spółki, oczywiście z uwagi na zachowanie kursu i wnioski do jakich doszedłem podpowiadają mi, że to nie koniec spadków. Obecnie kurs znajduje się w najbardziej dynamicznej fali spadków, co należy określić jako falę 3 w spadkach. W najbliższym czasie pewnie dojdzie do odbicia w ramach korekty i nastepnie ostatnia fala 5. Tutaj będę spodziewał się jakiejś dywergencji na wskaźniku, która wstępnie podkreśli wykończenie impulsu oraz całej dużej korekty od szczytu. Co do zasięgu spadków to nie za bardzo to mnie interesowało Czekam po prostu na wykończenie

Senior Member Avatar PawelB

PBG przejmuje 50% akcji +1 spółki Rafako. Jak widać bardziej zadziałało to na firmę przejmowaną niż przejmującą. No ale tak przeważnie bywa. Ciekawy jest sposób przeprowadzenia transakcji, w którym uczestniczą spółki córki PBG i Elektrimu zarejestrowane na Cyprze. Pewnie chodzi o podatki - Polak potrafi

Super Moderator Avatar Renton_DM

Wczoraj nowe minimum i dołek z 2006 roku, a dzisiaj dołożone kolejne 7% na minusie. Co się dzieje z tą spółką? Trzymać się jak najdalej, no chyba że ktoś lubi łapać spadające noże

Senior Member

Może w końcu był już dołek na PBG. Ile można spadać?

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 4
1 2 3 ... OstatniOstatni

Uprawnienia