-
Super Moderator
[enea]: Enea
Dzisiaj pojawił się sygnał kupna, po pokonaniu linii szyi. Spółkę analizowaliśmy pod tym kątem już 18. Czerwca jako SPÓŁKĘ PROWZROSTOWĄ tzn. że układ wykresu podpowiada prawdopodobny wzrost kursu.
-
Dzisiaj dotarli do linii szyi a jutro pewnie znowu UP. Przymierzam się. Gra pod sprzedaż się rozpoczęła.
-
Senior Member
Kurs konsoliduje się nad szczytami z marca - wsparcie 19,75 złotego.
-
Senior Member
Pokonany opór w dodatku z luką. Branża energetyczna dalej górą.
-
Senior Member
Ładnie rośnie, pewnie przyczyną jest zapowiadana sprzedaż. Podoba mi się, dlatego kupiłem gdy kurs wyszedł powyżej 21,5 złotego. To był opór, kiedyś kurs się zatrzymał na tym poziomie na przełomie roku 2009/10.
-
Senior Member
Ministerstwo Skarbu podjęło decyzję o dopuszczeniu do wyłącznych negocjacji Kulczyk Holding i Elektronu w terminie do 3 listopada.
Do sprzedaży jest 51 proc. akcji w kapitale zakładowym poznańskiej spółki energetycznej, które wedle wyceny giełdowej warte są około 5 mld zł. Do Skarbu Państwa należy 60,43 proc. (w tym 9,43 proc. to akcje pracownicze). W lutym SP sprzedał inwestorom instytucjonalnym 16,05 proc. Vattenfall jest posiadaczem 18,67 proc. akcji.
-
Senior Member
Dużo lepsze wyniki spółki. Zysk netto grupy Enea, przypadający na akcjonariuszy jednostki dominującej wyniósł w trzecim kwartale 2010 roku 183,4 mln zł. Konsensus rynkowy zakładał zysk netto na poziomie 141,7 mln zł.
-
Senior Member
Na fixingu wymiana akcji. Czy ma to związek z prognozowaną zmianą właścicielską? Jeszcze jedna sprawa to to, że po dzisiejszej sesji akcje wchodzą do indeksu krajów wschodzących.
-
Senior Member
BZ WBK pisze dzisiaj o spółce jako wartej zainteresowania. Dziwnie bo przecież w Raporcie na 2011 rok analitycy banku nie za dobrze podchodzą do energetyki. Nie wiem może chodzi po prostu o odbicie po ostatnich spadkach.
-
Super Moderator
Podwójny dołek na wykresie? Enea coraz bardziej mi się podoba. Zwłaszcza, że na PGE minister Grad może rzucić pakiet 10% akcji w rynek, a Enea może być przedmiotem kolejnej próby sprzedaży na rynku.
Uprawnienia