+ Odpowiedz na ten temat
Strona 10 z 10
PierwszyPierwszy ... 8 9 10
Pokaż wyniki od 91 do 99 z 99

Temat: [midas]: Midas

Super Moderator Avatar Renton_DM

Koniec konsolidacji, kolejna falka w górę się rysuje. 1,30 PLN lokalny opór i zniesienia Fibo.

Czas na częściowe zyski, dynamika oraz mielenie przy szczycie to oznaka delikatnego wyczerpania potencjału. Szybko zarobione pieniądze, nagroda się należy.

Kolejny atak?

Senior Member Avatar KKamil

Wybili poprzedni szczycik, a to znaczy że jedziemy wyżej. Up, Up, Up

Senior Member

Macie zamiar zapisywać się na nowe akcje czy sprzedajecie PP? Ja nie wiem co robić. Spodziewam się, że po wprowadzeniu nowym akcji (może w ramach PDA) kurs ich pewnie spadnie, jak emisja jest 1:4. I co z tego, że po 70 groszy. Wystarczy spojrzeć na kurs Polsatu, nic się nie dzieje od debiutu poza ruchami góra-dół, ale trendu to tam nie ma wzrostowego. Solorz nie daje zarobić akcjonariuszom, tylko swoim koleżkom.

Historia pokazuje, że lepiej poczekac i kupic z rynku po asymilacji bo kurs spada. A przy takiej emisji nie wiem ja Wy ale dla mnie będzie okazja kupić po dużo niższej cenie. A powód po prostu jest banalny - głównemu akcjonaruszowi nie potrzeba tyle akcji żeby sprawować kontroli nad spółką. Więc na początku da kasę na PP, a potem odbierze przy sprzedaży PDA. Takie jest moje zdanie.

Obroty na PDA większe niż na akcjach.

Do 2016 roku 95 proc. Polaków będzie miało dostęp do internetu o przepustowości 30 Mb/s - powiedziała PAP prezes Urzędu Komunikacji Elektronicznej Magdalena Gaj.

"Cały czas realizowane są inwestycje w sieci szerokopasmowe w całej Polsce. Do osiągnięciu celów Europejskiej Agendy Cyfrowej przyczynią się bezprzewodowe sieci internetowe, które powstaną w wyniku przetargu na częstotliwości 1800 i 800 MHz. Przetarg na 800 MHz odbędzie się prawdopodobnie w przyszłym roku. Na tych częstotliwościach można oferować internet LTE o przepustowości 100 Mb/s. Dzięki rozwojowi internetu bezprzewodowego będziemy mogli osiągnąć cele Unii Europejskiej" - powiedziała w wywiadzie dla PAP Gaj.

Senior Member Avatar Stockholder

Solorz się rozwodzi, jednak jak donoszą media nie będzie miało to wpływu na inwestycje biznesmena. Uspokoi to kurs Midasa, który jest blisko dołków?

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 10 z 10
PierwszyPierwszy ... 8 9 10

Uprawnienia