sWig80 w obecnej chwili jest najciekawszym indeksem, a po dzisiejszej sesji Azoty Tarnów z tego indeksu wyróżniają się na tle innych akcji. Czytelna korekta abc zatrzymana na zniesieniu i wybicie szczytu fali wzrostowej z okolic wsparcia fibo pozwala oczekiwać utrwalenia wzrostów.
Ostatnio edytowane przez InfoAdministrator ; 05-10-2010 o 10:49
chciałbym kupić po 17 zł a jeszcze lepiej po 16.50, wiem że to oznaka skompstwa bo jak ma rosnąć to cena zakupu nieważna ale Krakusy już tak mają. Doradź czy czekać czy brać z ręki!
Skąd ja to znam. Odwieczny problem pogodzenia chciwości i zdrowego rozsądku. Bardzo ciężko jest złapać dołek i szczyt. Więc aby pogodzić te dwa uczucia szarpiące inwestorem trzeba rozłożyć zakup/sprzedaż na kilka transakcji. Wtedy zaspokoisz obie żądze.
Wybity ostatni lokalny szczyt, to sygnał kupna. Zlecenie obronne poniżej dołka ostatniego swinga korekcyjnego. Do pokonania średnia długoterminowa 200. sesyjna
Branża chemiczna w górę - Police, Puławy. Widać mają nadzieję, że podniosą rolnikom ceny NAWOZÓW po tym jak ci zarobią na wzroście cen zbóż (tona pszenicy wzrosła z 460 zł na 840zł)
Ostatnio edytowane przez InfoTrader ; 11-08-2010 o 08:56
Walne Azotów Tarnów jednogłośnie wyraziło zgodę na przejęcie przez spółkę ZAK-u (dawniej Zakłady Azotowe Kędzierzyn). Transakcja ma być sfinalizowana do końca tego roku - informacja z dzisiaj
Jak na razie informacja przyjmowana przez rynek dość chłodno. Kurs traci około 3%. Przypomina mi się, że ogólna ocena tego przedsięwzięcia jest pozytywna. Dlatego trochę mnie dziwi zachowanie akcjonariatu.
To też. Zobacz w ogóle na cały WIG-Chemia. Gdyby nie Synthos to ten subindeks by leżał. Liczyłem na ATT bo ruch horyzontalny daje szansę na wybicie jednak w okolicach 18 PLN duże zlecenia podażowe wystraszyły kupujących (może kurs trzymany w ryzach). Teraz na wykresie widzę jeszcze coś innego ale na razie nie ma co o tym pisać. Trzeba poczekać na decyzje akcjonariuszy.