+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 2
1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Temat: [azotytarnow]: Azoty tarnów

Super Moderator Avatar InfoTrader

[azotytarnow]: Azoty tarnów

sWig80 w obecnej chwili jest najciekawszym indeksem, a po dzisiejszej sesji Azoty Tarnów z tego indeksu wyróżniają się na tle innych akcji. Czytelna korekta abc zatrzymana na zniesieniu i wybicie szczytu fali wzrostowej z okolic wsparcia fibo pozwala oczekiwać utrwalenia wzrostów.
    Attached Images
    Ostatnio edytowane przez InfoAdministrator ; 05-10-2010 o 10:49

DT
    DT jest nieaktywny
    Senior Member Avatar DT

chciałbym kupić po 17 zł a jeszcze lepiej po 16.50, wiem że to oznaka skompstwa bo jak ma rosnąć to cena zakupu nieważna ale Krakusy już tak mają. Doradź czy czekać czy brać z ręki!

Skąd ja to znam. Odwieczny problem pogodzenia chciwości i zdrowego rozsądku. Bardzo ciężko jest złapać dołek i szczyt. Więc aby pogodzić te dwa uczucia szarpiące inwestorem trzeba rozłożyć zakup/sprzedaż na kilka transakcji. Wtedy zaspokoisz obie żądze.

Super Moderator Avatar Renton_DM

Wybity ostatni lokalny szczyt, to sygnał kupna. Zlecenie obronne poniżej dołka ostatniego swinga korekcyjnego. Do pokonania średnia długoterminowa 200. sesyjna
    Attached Images

Senior Member Avatar Stockholder

Dzisiaj ostro wypalił. Była może jakaś informacja, czy tylko w grę wchodzi technika?

Branża chemiczna w górę - Police, Puławy. Widać mają nadzieję, że podniosą rolnikom ceny NAWOZÓW po tym jak ci zarobią na wzroście cen zbóż (tona pszenicy wzrosła z 460 zł na 840zł)

Ostatnio edytowane przez InfoTrader ; 11-08-2010 o 08:56

Analiza z prowzrostowych z zeszłego tygodnia.

Senior Member Avatar Larry

Walne Azotów Tarnów jednogłośnie wyraziło zgodę na przejęcie przez spółkę ZAK-u (dawniej Zakłady Azotowe Kędzierzyn). Transakcja ma być sfinalizowana do końca tego roku - informacja z dzisiaj

Jak na razie informacja przyjmowana przez rynek dość chłodno. Kurs traci około 3%. Przypomina mi się, że ogólna ocena tego przedsięwzięcia jest pozytywna. Dlatego trochę mnie dziwi zachowanie akcjonariatu.

Member Avatar snake

wydaje mi się żę na Azotach wyrysował się ORGR....więc może inwestorzy troche ostrożnie podchodzą do inwestycji aczkolwiek moge się mylić

To też. Zobacz w ogóle na cały WIG-Chemia. Gdyby nie Synthos to ten subindeks by leżał. Liczyłem na ATT bo ruch horyzontalny daje szansę na wybicie jednak w okolicach 18 PLN duże zlecenia podażowe wystraszyły kupujących (może kurs trzymany w ryzach). Teraz na wykresie widzę jeszcze coś innego ale na razie nie ma co o tym pisać. Trzeba poczekać na decyzje akcjonariuszy.

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 2
1 2 OstatniOstatni

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia