Witaj DJ
Dla przypomnienia Grajewo spadło z 85zł na 5zł następnie odbiło na 17,5zł- całkiem sporo. Szkoda, że po tak silnym odbiciu (procentowo to 250%!) ta przewaga została utracona poprzez ponowny spadek tym razem do 7,5zł. Niestety świadczy to o słabości spółki.
Patrząc na wykres widać jedynie argumenty za spadkiem. Głowa z ramionami i wybita w dół linia szyi to klasyczny sygnał sprzedaży- aktualnie widzimy powrót do linni i walkę na tym poziomie. Spadki z 17zł przyjęły strukture impulsu co po korekcie nakazuje oczekiwać kontynuacji przeceny.
W tym aspekcie Grajewo wypada słabo, jest wiele innych ciekawszych spółek. Na chwile obecną jedynie co z nią można zrobić to obserwować.
Dziękuję za analizę Infotrader!
Jak zawsze można liczyc na Twój fachowy i szeroki pogląd na Spółkę. Miałem akcje Grajewa ale się pozbyłem w lutym. Teraz obserwuje gdzie ten papier sie zatrzyma. Końca nie widać...
Inwestycja rzeczywiście solidnie opłacalna. No cóż trzeba poczekać na okazję do ruszenie do zakupów. Sygnalizacja rysowanego impulsu daje nadzieję na korektę i wtedy próbę szukania miejsca do kupna. O poziomach wsparcia nie ma co jeszcze pisać, ale wykupienie rynku potwierdza możliwość osłabienia. Obserwacja
Przeciąga się korekta na spółce. Trochę mnie niepokoi zejście cen poniżej dołka z 31.08. Zobaczymy czy kurs zdoła obronić dołek z narysowanym młotkiem. Jeżeli się uda to szansa na ruch do góry. W dodatku miejsce na stoploss będzie.
Był na widłach, teraz +8,5 po informacji o rekomendacji
21.12. Warszawa (PAP) - Analitycy Copernicus Securities, w raporcie z 14 grudnia, wydali rekomendację "kupuj" dla Pfleiderer Grajewo, ustalając cenę docelową akcji spółki na poziomie 14,7 zł.
Rekomendacja została wydana przy cenie 10 zł. Na poniedziałkowym zamknięciu jedna akcja spółki kosztowała 10,26 zł.
"Uważamy, że potencjał wzrostowy cen akcji Grajewa jest od dłuższego czasu niedoceniany. Uważamy iż spółka ze względu na charakter prowadzonego biznesu oraz swoja sytuacje rynkowa może być bardzo atrakcyjna alternatywa dla inwestorów budujących portfel średnioterminowy" - napisano w rekomendacji.
"Na chwilę obecną Grajewo najgorszy okres wyników i niepewności w zakresie płynności ma już za sobą, pozyskała nowe finansowanie dłużne, zluzowało kowenanty bankowe i partycypuje w odrodzeniu popytu na płytę na rynku europejskim" - dodano. (PAP)