-
Senior Member
[EFH]: Europejski Fundusz Hipoteczny
Dzisiaj artykuł w PB o typach wzrostowych i jest reakcja. Należy dodać jeszcze że w weekend została przegłosowana emisja akcji bez prawa poboru i to dość znaczna bo 87 mln akcji (obecnie jest 59 mln). Dzisiejsza sesja generuje największy wolumen w historii notowań. Dlatego myślę, że warto się przyglądać poczynaniom akcjonariatu.
-
Senior Member
Dalsze wzrosty, wygląda to jak trzecia fala w trzeciej impulsowej, co oznacza że spodziewane są wyższe poziomy.
-
Senior Member
Odbicie po informacji o przekroczeniu progu przez IDMSA. Obecnie wydaje mi się jeszcze przed nami 5 fala kończąca impuls, a potem większa korekta i spadek w okolice 1 zł.
-
Senior Member
Zauważyłem, że ciekawie idzie ruchem bocznym. Może to przygotowanie pod wybicie. Bo mi na to właśnie wygląda. Linia poprowadzona przez szczyty może być przetestowana, a obecnie leży w okolicy 1,20 złotego.
-
Super Moderator
4. Stycznia wchodzą do obrotu akcje kolejnych emisji, w tym wielomilionowa seria M. Komunikat o decyzji GPW - zobacz
-
Super Moderator
Co myślicie na temat spółki. IDM ma ponad 5% akcji spółki, pojawił się kolejny artykuł o wejście inwestora z Emiratów. Naciąganie mas do kupowania czy zaczyna się spekulacyjna gra pod plotki?. Już dwa razy próbowali podciągnąć papier pod informację o inwestorze. Teraz do gry wszedł IDM, tylko pytanie po ile brali papier bo pewnie nie po rynkowej.
Wolumen wykręcili, no i chyba udał się wkręcić ludzi
-
Senior Member
No własnie, z tym inwestorem z Emiratów to już atakują rynek od jakiegoś czasu i zawsze jest to okazja do sprzedaży akcji. Nie wiem czy nie traktują tych wydarzeń do zbierania gotówki z rynku. Pamietasz, jakiś czas temu była spora emisja. Spółce nie idzie na giełdzie to szukają sposobów. Ostatni news - że do RN wszedł analityk kojarzony z firmą z Arabii - jak dla mnie to żenada.
-
Senior Member
Napędzają na inwestora a tu jeden schodzi poniżej 5%. Nie ma to jak dobra umiejętność wkręcania ludzi,
-
Senior Member
Znowu - w akcjonariacie jeszcze w Lipcu "ma pojawić się" akcjonariusz rodem ze Zjednoczonych Emiratów Arabskich z pakietem ponad 5%. Najlepsze jest to, że się ma pojawić. Prezes ma informację, ale nie może powiedzieć kto to jest. Dziwne
No cóż, ale taki obrót spraw mamy już od jakiegoś czasu. Dzisiaj znowu wysokie otwarcie z dziwną wymianą akcji, zobaczymy jak kurs skończy dzień.
-
Senior Member
Masz rację Kamil, ta sama śpiewka jak mówi moja Babcia. Spada, to szybko artykuł w Parkiecie, wysokie otwarcie i potem rozdawanie. Niezłego pismaka mają w gazecie
Uprawnienia