+ Odpowiedz na ten temat
Strona 2 z 3
PierwszyPierwszy 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Temat: [BRE]: BRE Bank

Senior Member Avatar Larry

Kurs podchodzi pod szczyt w korekcie od listopada. Szansa na dalsze wzrosty? zauważyłem że poza PEO inne banki całkiem fajnie wyglądają technicznie. Jak uważacie?

Senior Member Avatar Stockholder

Ale dzisiaj przecenili. Rośnie powoli a tu jedna sesja, ręce opadają. Ale pewnie jutro otworzą znacznie powyżej ceny zamknięcia tak jak to było dzisiaj na Getinie. Warto wypatrywać takich "okazji" bo to czysty zysk a'la transakcja ON (overnight)

Senior Member Avatar konrad.jawor

Ciekawi mnie czy BRE dostanie (spadnie) jak europejscy politycy postanowią o redukcji długu Grecji, a tym samym o umorzeniu części wierzytelności należących do banków m.in. Commerzbank AG, właściciel polskiego banku. Nie wiem jaką ilość obligacji hellady ma CB. Jednak system bankowy w Europie powinien udźwignąć ten ciężar chociaż emocje nadal będa widoczne

Super Moderator Avatar Renton_DM

Fitch podaje, że spółka matka dla BRE czyli Commerzbank w ciągu najbliższych miesięcy będzie musiał poszukać 3 mld EUR w celu zwiększenia kapitałów. Ciekawe czy odbije się to na polskim banku - będzie do sprzedaży czy tylko zostanie wyciągnięta spora dywidenda (oczywiście dywidenda nie zaspokoi potrzeb ale może być jednym ze źródeł finansowania)

Senior Member Avatar PawelB

Ssanie na BRE. wczoraj ładny wzrost i dzisiaj najlepsze zachowanie w indeksie. No al też trzeba wziąc pod uwagę, że dużo stracił podczas ostatnich spadków. Lubię grać na tym papierze bo jak zawsze spadnie to jest pewne, że odbije. Niemiec to Niemiec

Senior Member

BRE chyba dostaje przez Commerzbank. Z tego powodu mozliwe jest, że kurs nawet zejdzie do dołka na 205, chociaż moja strefa wsparcia to 225.

Senior Member Avatar Stockholder

Ostro poszedł do góry po tym jak Commerzbank powiedział, że będzie miał pieniądze na dokapitalizowanie.

Senior Member

Od dołka to korekta, czy początek czegoś większego, czyli wzrost kursu? Jak myślicie.

Super Moderator Avatar Renton_DM

Analizę spółki można znaleźć w ostatnim Giełdowym Wizjerze nr 4.

Plik PDF (411 kB) do pobrania też >>> tutaj

Senior Member

Nasz grajdołek przy zachodzie wygląda nieciekawie, ale chyba najlepszy z banków jest BRE. Po uspokojeniu się wokół spółki-matki Commerzbanku był niezły wzrost. Kurs stoi pod 300 złoty. I chociaż wygląda na dużo wykupiony walor, można oczekiwać jakiejś niespodzianki. Ja przynajmniej na to liczę bo jak się patrzę na PKO BP to aż mi się scyzoryk sam otwiera

+ Odpowiedz na ten temat

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia