-
Super Moderator
Zapomniana Bogdanka powoli odzyskuje wigor. Pomoże JSW?
-
Myślisz, że JSW pójdzie do góry i weźmie ze sobą Bogdankę? Kupiłem JSW i trzymam, nie boję się związkowców
ale mam wątpliwości co to do utrzymania trendu na rynku węgla koksującego (chyba tak to się dokładnie nazywa). JSw odbił od dołka ale dwie ostatnie sesje zrobione na coraz mniejszym wolumenie.
-
Senior Member
Moim zdaniem JSW postoi w miejscu, nie ma presji inwestorów instytucjonalnych - rynki nie są nastawione obecnie na zwyżki. Ale potem odpali i da sporo zarobic.
-
Super Moderator
Analitycy Raiffeisen, w raporcie z 12 lipca, rozpoczęli wydawanie rekomendacji dla Bogdanki od zalecenia "kupuj", ustalając cenę docelową akcji spółki na 153 zł.
-
Super Moderator
Bogdanka przebiła się dzisiaj przez ważny opór w strukturze korekty 105,5 PLN. Oznacza to, że duże ABC jest skończone, a kurs teraz rysuje impuls od dołka. Potwierdzeniem siły jest dzisiejsza luka zrobiona w obszarze wspomnianego oporu.
-
Super Moderator
Ale zakończenie, nie spodziewałem się takiej słabości. Teraz jak powiedziało się A, trzeba powiedzieć B. Kurs się przebił... i cofnął. Według mnie, ostatni dołek cenowy nie powinien być już przebijany.
-
Senior Member
Kurs siedzi między grupą średnich długoterminowych i krótkoterminowych. Teraz żeby pozytywnie myśleć o jakimś działaniu czyli kupnie akcji, to chyba dopiero powyżej 110 zł.
-
Senior Member
Wybicie ponad lokalne szczyty, w dodatku formacja Trzech Białych Żołnierzy. Silny ruch w górę.
-
Senior Member
Analitycy Erste Securities rekomendują kupno akcji, cena docelowa na poziomie 155 zł
-
Senior Member
Kurs stoi pod szczytem i chyba nie wie co zrobić. Jak na razie 130 zł broni dalszej wspinaczki w górę. Dla mnie to podejście pod szczyt to może być fala B dużej korekty bo jest w układzie trójki. Wiadomo potrzeba jeszcze potwierdzenia i dopiero potem będę mógł z pewnikiem to napisać.
Uprawnienia