-
Senior Member
Zdecydowana siła po stronie kupujących. Trzy dni starczyły na odrobienie strat i ustaleniu nowego lokalnego maksimum. Jeżeli tak dalej będzie zachowywał się kurs jest duża szansa na utrwalenie tego ruchu w postaci małej bocznej konsolidacji.
-
Senior Member
Wczoraj ladnie urwali, a dzisiaj zatrzymanie na wsparciu. No coz, pozytywny obraz spolki jak dla mnie powoli przestaje byc klarowny.
-
Senior Member
Chcą wiercić w Rosji. Ciekawe czy im na to pozwoli Gazprom. No chyba, że dają tylko technologie, a gaz będzie własnością sąsiadów ze wschodu.
-
Senior Member
Przy spadającym rynku kurs zyskiwał, zgodnie z zasadą ucieczki do spółek defensywnych. Teraz może trochę postać ale jakby rozpoczął się kolejny zjazd to PGNiG ponownie będzie na świeczniku.
-
Senior Member
PGNiG analizuje możliwość przejęcia aktywów Vattenfalla z udziałem inwestorów finansowych. Planuje również pozyskanie kapitału dłużnego na poziomie powyżej 50 proc. planowanej inwestycji - takie informacje można znaleźć w prezentacji na stronie internetowej spółki.
PGNiG rozważa różne warianty finansowania transakcji przejęcia warszawskich aktywów Vattenfalla. Możliwa jest współpraca w ramach konsorcjum, udział inwestora finansowego, PGNiG planuje też finansowanie transakcji ze środków własnych oraz finansowania dłużnego i wskazuje, że współfinansowaniem mogą być zainteresowane instytucje multilateralne.
-
Super Moderator
Kosmos na PGN! Wyjście ponad opór w średnim terminie to pożywka dla byków. Może uda się korekcyjne zejść i na dogodnych warunkach zająć pozycję
Kto myśli podobnie niech z nami czatuje na okazje - zapraszam na CZAT
-
Super Moderator
Moody's zmienia perspektywę ratingu PGNiG do negatywnej ze stabilnej, podaje za Stooq
-
Super Moderator
Układ fajnej korekty pędzącej padł wczoraj po wypowiedziach, że podatkiem od kopalin może zostać objęty już PGN. Przecena kładzie długi cień na wykres i dopóki nie poznamy szczegółów planu łupienia spółek z gotówki, a tym samym zmniejszenia potencjalnych dywidend, jak dla mnie, spółki wydobywcze odchodzą na dalszy plan
-
Prezes spółki zrezygnował
-
Senior Member
Podatek od kopalin robi swoje. Technicznie - dzisiaj poniżej dołka korekty płaskiej, o której kiedyś wspominał Renton w analizie, chociaż dla mnie to dalej jakaś forma szerokiej konsolidacji, tylko że teraz cieżko będzie można znaleźć punkt zaczepienia.
Uprawnienia