-
Super Moderator
[kernel]: Kernel
Interesuje się ktoś Kernelem. Dzisiaj dużo pakietówek. Jakaś wymiana akcjonariatu?. Może trzeba się przyjrzeć spółce
-
Super Moderator
Kolejny raz obrót generowany na Kernelu. Ciekawi mnie dlaczego, a nie znam przyczyny
-
Senior Member
Od listopada 2008 roku trwa trend wzrostowy. Ostatni miesiąc to zakres 60-65 złoty. Większość korekt schodził 9 złoty niżej od lokalnych szczytów. Może to być wskazówka, że przy 56 złoty warto się przyczaić ze zleceniem.
-
Senior Member
Zakres korekty został zrealizowany, PawelB dobrze analizował bo korekta zeszła delikatnie poniżej 56 zł. Teraz do wybicia 65 zł.
-
Super Moderator
Mamy wybicie, kurs realizuje scenariusz zaprezentowany w prowzrostowych .
-
Senior Member
Komunikat z PAP:
"Spółka zależna Kernel Holding zawarła wstępne porozumienie w sprawie nabycia przedsiębiorstwa rolnego za 1,6 mln USD. Aktywa przedsiębiorstwa rolnego obejmują prawo do dzierżawy 2.356 ha gruntu w obwodzie kirowogradzkim, przy czym okres dzierżawy wynosi do 7 lat, a wartość prawa do dzierżawy jednego hektara wynosi 256 USD, a także urządzenia, inwentarz i aktywa biologiczne. Transakcja powinna zostać zakończona przed styczniem 2011 roku."
-
Senior Member
Pnie się do góry powoli. Nastąpiło wybicie powyżej białej świecy z 8-go grudnia i nowy max w cenach dziennych.
-
Member
Przeniesienie wątku z powodu rewizji indeksów
Ostatnio edytowane przez InfoAdministrator ; 21-03-2011 o 13:16
-
Senior Member
Debiutant w Wig20 słabo sobie radzi. Prognozowałem, że będzie korekta na wykresie, a tu proszę. Dzisiaj luka w dół. Fala spadkowa się zrobiła większa od pierwszej i prawdopodobnie rozbudowuje się impuls.
-
Spokojnie, luka juz domknięta. Kurs odbił od silnego wsparcia. Myslę ze teraz kierunek 78 i tam sie rozegra batalia o kierunek w dłuższym terminie. Mam nadzieję że bedzie do gory :-)
Kernel
Uprawnienia