Dwa razy podejście pod linię szyi i odpadnięcie tworzy formację Twizzers Top. Dlatego obraz się zmieni powyżej tego oporu. Aktywacja popytu powinna nastąpić, powinny pomagać dobre wyniki.
Pokonanie linii szyi co aktywuje zlecenie na podstawie analizy wskazanej w Prowzrostowych. Zlecenie obronne ustawione poniżej dzisiejszego low czyli 55 PLN.
Assecopol nadal ciekawy, poniżej dwa wykresy jeden z przed miesiąca i drugi aktualny. Kurs wzrósł ale teraz przydałby się udany atak na 60zł z przebiciem bo czas się kończy.
Dzisiaj ciekawe zakończenie, jednak ja nie widzę jak tu dorwać się do spółki. Czekam, aż ceny wyjdą powyżej 60 zł, potem cofną i wtedy będę sie zastanawiał.
Nie wiem czy to trójkąt, ale oscylacje się zawężają. Podglądam wskaźniki. Jak RSI i STS będą powyżej 50 to zacznę się mocniej przyglądać. Zwłaszcza, że prasa zaczyna pisać o przejęciu spółki notowanej na Nasdaq.
Informacja o możliwym notowaniu na Nasdaq jednak nie podgrzewa kursu. Patrząc się z punktu widzenia analizy technicznej ostatnie ruchy układają się w klin. Tylko żeby tak się stało i formacja się wykształciła potrzebny jest wzrost zainteresowania popytu. A tego jak na razie brakuje.
No i mamy wybicie dołem. Najniższe zamknięcie od ponad roku. Przyznam się, że nie rozumiem. Analitycy mówią, że to dobra spółka, a tu takie numery. Zdaje mi się, że te wszystkie zachwalanie to tylko podpucha dla tłumu