-
Jeżeli mam wszystkie dane giełdowe, to właśnie dzisiaj kurs spółki zrobił nowe minimum historyczne!
-
Super Moderator
Nowe minima historyczne na spółce. Momentum w dwóch przedziałach czasowych w trendzie spadkowym.
-
No właśnie, może to już okazja, żeby próbować podbierać jakieś małe pakiety. Wiem, że tzw. spadające noże mogą poobcinać paluszki, ale kto nie ryzykuje nie pije szampana
-
Uwaga idzie emisja na 100 mln euro:
"Zarząd GTC dostrzega potrzebę pozyskania kapitału, który wzmocni strukturę kapitałową oraz pozycję gotówkową spółki. Po dokonaniu analizy możliwych rozwiązań, zarząd GTC rekomenduje emisję akcji z prawem poboru w wysokości 100 mln euro. Ostateczna decyzja w tej sprawie zależy od zgody akcjonariuszy spółki, wyrażonej podczas Walnego Zgromadzenia Akcjonariuszy, kondycji rynku oraz zgody organów nadzoru, w tym akceptacji prospektu przez Komisję Nadzoru Finansowego" - napisano w komunikacie prasowym.
-
Ile jeszcze może spaść? Pewnie to pytanie retoryczne, może trzeba poczekać na wycenę fundamentalną jakiegoś biura albo funduszu.
-
Senior Member
Akcjonariusze zgodzili się na emisję z prawem poboru do 100 mln akcji (dzień prawa poboru ustalono na 4 czerwca). Informacja, że deweloper planuje wartą 100 mln euro emisję w celu zwiększenia płynności, wystraszyła inwestorów. Kurs dołuje już od dłuższego czasu. Wczoraj odbcie, ale czy to z powodu uchwalenia emisji?? Jak dla mnie to takie odbicie martwego kota, zwłaszcza, że wczoraj wolumen był wielki jak na GTC więc to jakieś przetasowania w fundach.
-
Senior Member
Powoli się podnosi, dzisiaj nabity szczycik. Wiadomo, nie ma co mówić o poprawie w średnim terminie, ale jakieś zalążki zmian widać. No cóż, szkoda tylko, że to taka mała zabawa przed emisją.
Uprawnienia