+ Odpowiedz na ten temat
Strona 5 z 6
PierwszyPierwszy ... 3 4 5 6 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 57

Temat: [TAURONPE]: TAURON Polska Energia

Moderator Avatar Skarabeusz

Mnie tam się struktura na Tauronie bardzo podoba, na tygodniowym mamy ładnego sharka 32 póki co, może go utrzymają, będzie na co zagrać.

Nie zwróciłem uwagi na dzisiejszą budującą się świeczkę, no to po formacji. Rozumiem że niepokoić cie będzie zamknięcie na koniec tygodnia poniżej średnią SMA 45?
    Ostatnio edytowane przez Skarabeusz ; 19-01-2011 o 14:19

Super Moderator Avatar Renton_DM

Jak dla mnie TPE już wypadł. Wczorajsza wyprzedaż, padła struktura korekty, zejście poniżej 6,45 PLN, czarna świeczka w formacji objęcia, pod średnimi. Wiadomo można teraz bawić sie w strategię negacji ale ja na razie dopuszczam.

Spółka miała ostatnio ciekawe sesje. Być może jest to ucieczka do bezpiecznej przystani sektora użyteczności. Jednak jak dla mnie trochę jeszcze sygnałów potrzeba żebym się bardziej szczegółowo zajął. Ale rozpocząłem monitoring. Wskazówka: zachowanie indeksu branżowego

Ostra informacja, która na pewno jutro będzie odzwierciedlona w kursie. Pytanie jakie dyskonto dostaną instytucje.

Ministerstwo Skarbu Państwa sprzedaje 11,9 proc. akcji Tauronu w przyspieszonej książce popytu. Zamknięcie transakcji zaplanowano na 22 marca - wynika z nieoficjalnych informacji PAP. Skarb Państwa jest właścicielem 41,46 proc. akcji Tauronu. Według informacji PAP Skarb Państwa zobowiąże się do niesprzedawania pozostałych, blisko 30 proc., akcji Tauronu przez najbliższy rok. (PB)

Senior Member Avatar PawelB

Za parkietem: cena sprzedaży akcji to 6,1 zł. Budowanie księgi popytu ma się zakończyć dzisiaj

Przecena dopadła również TPE i kurs znajduje się coraz bliżej zimowego dołka 5,96 PLN. Z jednej strony spadki to zapewne ogólne zachowanie rynków, ale pochodną może być również wywiad, jaki dzisiaj miał miejsce na antenie CNBC. Nie pamiętam nazwiska analityka z BZ WBK, który oceniał że TPE będzie ponosił w kolejnych latach wysokie koszty obsługi zadłużenia które przełoży się na wycenę spółki. Podobno obecny kurs jeszcze ma fair value, ale w przyszłym roku będzie posiadał już premię.

Kurs wychodzi ponad opór 6,47 PLN. PGE i TPE zachowują się w ostatnim czasie dobrze w stosunku do spółek z W20. Wytłumaczenie dlaczego - według mnie jest to przechodzenie na bezpieczne spółki dywidendowe (użyteczności publicznej). Jakie z tego tytułu czekają nas konsekwencje na rynku? Zapraszam do dyskusji

Junior Member

Ale wyskoczył w piątek.... ciekawe czy kurs pójdzie dalej w górę.

Senior Member Avatar konrad.jawor

Czemu energetyka taka słaba, spadają ceny akcji Taurona, Enei. O PGE już nie wspomnę. Chodzi o to, że będę kolejne sprzedaże pakietów akcji?

Member

Kurs słaby, może KGHM się skusi na jakiś mały pakiecik. Chociaż pewnie resztę pieniedzy będą musieli wypłacić w dywidendzie.

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 5 z 6
PierwszyPierwszy ... 3 4 5 6 OstatniOstatni

Uprawnienia