Miedź po prawie 3 miesiącach korekty daje nadzieję na jej zakończenie.
NA załączonym wykresie bardzo ładnie widać jak surowiec chodzi falami. Dlatego brakuje mi jeszcze jednej mini falki w dół tak aby niebieska fala C składała się z pięciu podfal bo narazie widać 3 a pełna korekta powinna mieć strukturę 3-3-5.
Nie mniej wyjście powyżej 9172 zakończy spadki.
Zwrócić uwagę trzeba na ładną równość fal niebieskie A=C oraz zawracający wskaźnik z wyprzedania co w przeszłości poprzedzało wzrosty
Miedź dorysował brakującą falkę w dół o której pisałem dwa posty wyżej 9 maja. Dlatego brakuje mi jeszcze jednej mini falki w dół tak aby niebieska fala C składała się z pięciu podfal bo narazie widać 3 a pełna korekta powinna mieć strukturę 3-3-5.
Nie mniej wyjście powyżej 9172 zakończy spadki.
Surowiec kontynuuje przecenę. dzisiaj kolejne otwarcie z potężną luką z dół. Cena za to tonę kontraktu futures to już 7200. I ciekawe jakie teraz wytłumaczenie znajdą analitycy rynków towarowych. Na pewno pojawią się informacje o spowolnieniu gospodarki światowej.
Jednak wczoraj cały rynek towarowy doświadczył przeceny (nawet soft commodities). Nawet złoto, które ostatnio rosło przy spadkach na giełdach (ostra przecena srebra). Indeks CRB pokonał ostatni lokalny dołek luką bessy i obecnie nie pozostaje mu nic innego jak skierować się w strone szczytu z grudnia 2009 - 294 pkt.
Ostatnio edytowane przez Renton_DM ; 23-09-2011 o 09:39
Analiza Sygna pokazywała scenariusz spadkowy ale zasięg spadku pokonany już w fali trzeciej może pozytywnie dziwić. Nie mniej struktura spadkowa nie jest jeszcze gotowa.
Dla mnie miedziak zrobił korekte w górę i teraz będzie schodził ponownie w dół z zasięgiem 7430 (XTB). To pierwszy zasięg. Co do dłuższej perspektywy to tutaj dwa scenariusze:
- duża korekta ABC została skończona, teraz po zrobieniu od dołka fali 1, miedź jest w trakcie korekty w ramach fali 2,
- zamaist dużej korekty budowany jest impuls w dół - cztery fale już skończone i teraz rozpoczynamy ostatnią falę 5 (podfalki 1 i 2 już skończone) - teraz trójka więc jej dynamika pokaże jaki schemat robi Copper
Kolejny dzień konsolidacji, tym razem z góry na dół. Miedź jest zaraz nad średnią 200 dniową. Jeżeli pójdą wyżej to jest to dobre miejsce na zlecenie stop.