+ Odpowiedz na ten temat
Strona 2 z 9
PierwszyPierwszy 1 2 3 4 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 81

Temat: Usdpln

Super Moderator Avatar InfoTrader

Od ostatniej analizy rynek przeciągnął spadki. Wydaje się jednak że korekta została zakończona i rozpoczynamy kolejną falę osłabienia złotówki. Co to oznacza dla giełdy widać na dzisiejszej sesji.
    Attached Images

TM
    TM jest nieaktywny
    Junior Member

czy to dobry moment na puszczenie longa na parze euro/pln?

Struktura korekty została złamana przez kolejne spadki. Ponadto wchodzą one w zakres poprzedniego szczytu. A impuls w dół może się jeszcze rozbudować. Dlatego sądzę że rynek jest w ważnym momencie. Dalsze umocnienie złotówki wiąże się z wzrostami na giełdzie i odwrotnie. Warto więc obserwować walutę.
    Ostatnio edytowane przez InfoTrader ; 10-08-2010 o 00:18

Senior Member

Wiem że to temat usdpln ale prowizje są takie same jak eurpln , pierwszy raz sobie zagrałem na dłuższy termin a chyba granie na świecach jednodniowych wymaga długiego przetrzymania waloru , otóż wraz ze spadkiem ceny na moją korzyść wzrósł spred z 40 do 150 pipsa ,gdybym chciał zamknąć pozycje z tym co już zarobiłem czyli około 100 pipsów na plusie wyszedłbym na stratę ,kuriozalna sytuacja. Jak cena poszła w górę automatycznie spred zmniejszył się do 40 pipsów. Program Demo.

W tym momencie sprawdziłem XTB i spread wynosi 35 pipsów.
    Z doświadczenia mogę powiedzieć że spread rozszerza się w dwóch sytuacjach:
    - przed danymi
    - oraz w nocy (lub gdy rynki bazowe nie działają)

W tym przypadku podejrzewam sytuację drugą, dlatego pytanie o której sprawdzałeś spread. Warto również zadzwonić do chłopaków z bossy na pewno Ci wytłumaczą.

Senior Member

przed szóstą wstałem ,spred już wrócił do normy ale zaskoczenie bezcenne

Senior Member

W nocy spread'y się wydłużają. Taka sztuczka. He, he, he.

Senior Member

w takim razie koledzy z Azji mają ciekawe prowizje

odpowiedz z biura:

Na podanym przez Pana przykładzie na parze EUR/PLN obowiązują trzy poziomy spreadu transakcyjnego wyrażonego w pipsach :
    40/100/150 pipsów.
    Pierwsza podana wartość spreadu obowiązuje w godzinach 08:00-17:00, wartość druga w godzinach 17:00-19:00 oraz wartość trzecia w godzinach 19:00-08:00

po 17stej już zgroza grać hehe

dostałem wiadomość że nie na wszystkich parach tak jest , bo jak grałem na eurusd to takich rzeczy nie było , stąd moje zaskoczenie o poranku
    Ostatnio edytowane przez Krulewna �mieszka ; 09-09-2010 o 14:29

Moderator Avatar Nikkei_Banzai

Panowie z azji nawet nie wiedzą że jest taki kraj jak polska a mają na złotym grać ?

Niektóre biura na starcie mają 100 pipsów normalnego spreadu (dla porównania sprawdz w bankach :-D )

Zawsze sprawdzaj specyfikacje instrumentu...to że na najpłynniejszych parach tak nie ma to rzecz oczywista,płynności na nich tyle co wody w ocenie to i potrzeby takiej nie ma

Senior Member

Umie ktoś logicznie wyjaśnić niby czemu SL zamknął mi zlecenie skoro nawet cena do niego nie doszła ,chyba takie przypadki trzeba reklamować bo wyszłoby na moją niekorzyść nie z mojej winy?

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 2 z 9
PierwszyPierwszy 1 2 3 4 ... OstatniOstatni

Uprawnienia